Daarmee is er een uniek advies in de markt erbij gekomen; behoud van ons monumentaal erfgoed door ze verder te verduurzamen. Met uiteindelijk een lagere CO2 uitstoot, een hoger woon- of werkcomfort, en een gedegen (nieuwe) functie en dus uiteindelijk behoud
van het monument.
Korte geschiedenis:
Na het afronden van de HTS bouwkunde en HBO+ restauratie opleidingen, heb ik met mijn passie voor monumenten gewerkt bij zeer vakkundige restauratie aannemersbedrijven. Ooit begonnen in het mooie Dordrecht daarna door het gehele land samengewerkt met vaklieden om bijzondere projecten ondersteunen en begeleiden. Restauraties en vernieuwingen van vele Gemeentelijke en Rijksmonumentale woonboerderijen, kerken, landelijke musea als Het Rijksmuseum, Het Mauritshuis en Paleis het Loo, fabrieken en overige monumenten in particulier of overheidsbezit. Daarnaast was ik toen ook tijdelijk verantwoordelijk voor het opzetten en bewaken van meerdere kwaliteitssystemen, zowel proces gericht als milieugericht.
En juist die combinatie van restauratie én milieugerichte prestaties gaven zonder enige twijfel aanleiding voor het uitbreiden van mijn adviesbureau met het verduurzamen van monumentaal vastgoed.
Trots ben ik intussen dan ook dat ik nu twee werelden bij elkaar mag brengen. Namelijk de bouwkundige- en de installatie technische wereld. Uiteraard speelt de gebruiker daar een onmiskenbare rol in. Deze drie tezamen zijn de grondlegger voor de monumentenscans en de daarop volgende verduurzamingsontwerpen om onze monumenten mee te nemen in de energietransitie.
Groet Miranda